Finns det några äktenskap utan svek

”Äktenskap är det dummaste som kan vara”, säger vår hjältinna Polina Maksimova, som har funnit sin dagbok på WDay.ru-portalen i tre månader. Idén om familjens meningslöshet framkallades av ett nyligen möte – en ny bekant visade sig vara en respektabel make, en kärleksfull far och deltid hennes älskare.

Jag fortsätter att leva ensam. Sedan det ögonblick jag gick, tog Sergei aldrig kontakt. Jag känner mig orolig när jag ser honom online: i ICQ eller sociala nätverk. Jag förstår att han också ser mig och inte gör något. Vill jag att han ska be mig att komma tillbaka, eller säga att han älskar mig, eller bara erbjuda kaffe? Jag vet inte, men jag funderar på att bli av med alla hans kontakter, och kommer ihåg att lida av tanken ”Gud, jag är densamma som alla andra!”

Jag går till en fest utan mycket önskan, men med en klar förståelse för att en kväll tillbringad ensam kommer att bli mycket värre.

Flickvän Larisa föreslog ett annat sätt – inte att ta bort, men att byta namn. Under de senaste två åren har Sergey dykt upp på min telefon som ”! Älskling!”, Så behovet av reformer är uppenbart. Vi stannade vid alternativet ”Tidigare framtida make”. Omedelbart glatt började hon redigera kontaktlistan, som om detta kunde göra Sergei värre.

Vänner är rädda för att jag blir deprimerad, så de bjuder in mig regelbundet till fester och är strängt förbjudet att vägra. Därför målar jag slappt, tar på mig klackar och går – utan önskan, men med en klar förståelse för att den ”ensamma” kvällen kommer att bli mycket värre.

Tidigare i The Heroine’s Diary:

På vägen pratade han om sin fru och resor. Om hur han älskar båda.

I förgårs gick jag till min nästa födelsedag. Vännen sa att det kommer att finnas många trevliga människor och män också. Jag hatar sådana fraser – jag känner mig genast som en medgift, som de snabbt vill fästa vid någons vårdnad.

Partiet var trångt. Larissa presenterade mig för sin mans vänner och gick för att utföra uppgifterna för bollens värdinna. En av mina vänner märkte mitt tomma glas och gick för att lösa detta problem.

Han gjorde detta flera gånger under kvällen. En och en halv timme senare kom en flickvän upp och viskade att han var gift och hade en dotter. Jag slog tillbaka att jag nyligen inte har behandlat män i någon av deras manifestationer..

Jag gjorde mig klar hemma efter midnatt. Oleg (det var namnet på min far och make), som hällde på mig vin, erbjöd sig att ge mig en lift – sa att han var på väg. På vägen pratade han om sin fru och resor. Om hur han älskar båda.

Vid ingången frågade han var han kunde köpa RedBull – annars skulle han somna under körning. Jag sa att det inte fanns något nära. Sedan frågade han om jag skulle ge honom kaffe. Hon svarade att jag bara kan erbjuda direkt. Sex började så snart vi kom till lägenheten, det kom aldrig till kaffe.

Människor gifter sig för att senare sova med andra människor och ljuga för dem de gifte sig med.

Klockan tre på morgonen kom ett SMS från hans fru. Inte generad av mig ropade han tillbaka: ”Älskling, sov gott, jag är redan på väg – jag tog gästerna hem på väg hem.” Jag såg en bild på telefonskärmen – det fanns ett foto av hans dotter. Verkar som att jag aldrig har mött så mycket cynism.

Efter hans avresa kunde jag inte samla mina tankar på länge. För det första ljuger han skamlöst för sin fru, och för det andra är han inte alls generad över att jag är närvarande. Plus det här fotot av min dotter … Och om jag gifte mig, skulle min man uppträda på samma sätt? Människor gifter sig för att senare kunna sova med andra människor och ljuga för dem de gifte sig med?

Nästa dag åt vi lunch med Larissa. Hon avbröt min rants om misslyckandet med äktenskapet med ett kort argument: ”Det finns andra män.” Som bekräftelse berättade hon en historia från sina studentår: en pojke lämnade henne, och hon var så arg på världen att hon bestämde sig för att sova med alla ”parade” män från sin omgivning. Av de åtta kapitulerade sju. Och den åttonde som överlevde blev för hennes levande bevis på att lojalitet finns.

En av åtta är 22,5%, inte så lite. Jag hoppas att jag kommer att ha turen att träffa minst en sådan person. Jag är till och med redo för rollen som en misslyckad älskarinna, bara för att se till att äktenskapstrohet för någon inte är en tom fras.

Author: Egil Fransson